ROCKY BUTTE REMODEL (PORTLAND, OREGON)

FULL DEMO + REBUILD: Split Level 1970 home of a young and active family of four. The main pubic spaces in this home were remodeled to create a fresh, open, light-filled hub for family and friends.

>>> Scroll down to bottom of page to read about project and see before photos.
Click on a picture to enlarge + browse

Project Featured on House

ABOUT THE PROJECT:

Split Level 1970 home of a young and active family of four. The main pubic spaces in this home were remodeled to create a fresh, open, light-filled hub for family and friends.

The Jack + Mare demo'd the kitchen and dining room down to studs and removed the wall between the kitchen/dining and living room to create a clean and fresh open-concept space. Now the family can all be together and enjoy one another's company even if mom or dad is busy in the kitchen prepping the next meal. 

The custom white cabinets and the blue accent island (and walls) really give a nice clean and fun feel to the space. The island has a gorgeous local solid slab of wood on top. A local artisan salvaged and milled up the big leaf maple for this project. In fact, the tree was from the University of Portland's campus located right where the client once rode the bus to school when she was a child. So it's an extra special custom piece! (fun fact: there is a bullet lodged in the wood that is visible...we estimate it was shot into the tree 30-35 years ago!)

The 'public' spaces were given a brand new waterproof luxury vinyl wide plank tile. With 2 young daughters, a large golden retriever and elderly cat, the durable floor was a must.

project scope at quick glance:
- demo'd and rebuild kitchen and dining room.
- custom cabinets and new appliances, quartz and wood countertops
- removed wall separating kitchen/dining and living room
- removed carpet and installed new flooring in public spaces
- removed stair carpet and gave fresh black and white paint
- painted all public spaces
- new hallway doorknob harware
- all new LED lighting (kitchen, dining, living room and hallway)

Photos by Jason Quigley

BACK TO PHOTOS